Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Departamentul de Stat al SUA: Traficul de persoane, discriminarea si coruptia, cele mai grave probleme din Romania

Traficul de persoane, discriminarea romilor si coruptia sunt cele mai grave probleme care afecteaza drepturile omului in Romania, confrom unui raport publicat de Departamentul de Stat al Statelor Unite.

In documentul realizat de autoritatile americane se mentioneaza ca in tara noastra exista si alte probleme precum noul cod al muncii, discriminarea minoritatilor sexuale si a persoanelor infectate cu HIV.

Traficul de persoane pentru munca fortata, exploatarea sexuala, cersetoria, coruptia care „afecteaza toate sectoarele societatii" si discriminarea romilor sunt mentionate printre cele mai grave probleme cu care se confrunta romanii.

In raport este citata si sanctionarea presedintelui Traian Basescu de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, pentru o declaratie despre "ţiganii agresivi, hoţi şi cerşetori" din Finlanda.

Romania nu se afla printre statele acuzate de incalcari grave ale drepturilor omului. In raportul Departamentului de Stat al SUA China, Sudan, Rusia Ucraina si Belarus apar pe lista tarilor cu cele mai grave incalcari ale drepturilor omului.

Raportul intocmit de Departamentul de Stat al SUA a urmarit respectarea drepturilor omului in lume, in anul 2011.

Recomandari