Antena Căutare

Egipt: Hosni Mubarak cere un transfer pasnic al puterii. Protestele continua!

Guvernul egiptean sustine ca se indreapta catre un transfer pasnic al puterii, prin infiintarea a doua comitete care se vor ocupa de tranzitie, relateaza BBC. Presedintele Hosni Mubarak a salutat procesul de „dialog” si „reconcilierea nationala”, a declarat vicepresedintele Omar Suleiman. Protestele din Cairo continua insa, oamenii cerandu-i lui Mubarak sa paraseasca imediat conducerea tarii. Egiptenii sunt sceptici in privinta oricarei tranzitii de care se ocupa guvernul.



Mii de persoane se afla in continuare in Piata Tahrir din centrul orasului Cairo, cu toate ca linile protestatarilor au fost impinse gradual inapoi de catre armata, in efortul de a reporni traficul.

Suleiman a declarat ca l-a informat pe Mubarak in privinta noilor discutii cu opozitia. „Presedintele a subliniat, de asemenea, importanta continuarii procesului si trecerea de la discutii la adoptarea unui traseu si a unui termen clar de urmat" pentru procesul „pasnic si organizat" de transfer al puterii, a spus Suleiman.

Suleiman a mentionat ca unul dintre comitetele infiintate va fi „responsabil pentru implementarea amendamentelor constitutiei si a necesarelor amendamente legislative ad-hoc". Cel de-al doilea comitet va fi „responsabil cu urmarirea implementarii oneste a acordurilor la care vor ajunge partile implicate in dialogul national", a precizat vicepresedintele egiptean.

Ambele comitete isi vor incepe activitatea joi.

Președintele Hosni Mubarak le-a promis, luni, functionarilor egipteni, o crestere cu 15 la suta a salariilor si a pensiilor. De asemenea, Mubarak a solicitat formarea unei comisii de ancheta pentru violentele de miercurea trecuta din piata Tahrir, intre sustinatorii si opozantii regimului.

Sursa: Antena3

IMAGINI SOCANTE! Turcia: Autobuz, lovit de o basculanta... The Guardian: Scenariul din Tunisia si Egipt difera de cel din 1989...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x