Antena Căutare

Epidemie de Ebola in Uganda: 14 morti

O epidemie de febra hemoragica produsa de virusul mortal Ebola a izbucnit la inceputul lui iulie in vestul Ugandei si s-a soldat deja cu 14 morti, a anuntat sambata Biroul local al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), informeaza AFP.

"Avem 20 de cazuri confirmate de persoane care au contractat virusul, dintre care 14 au decedat", a declarat Joaquim Sewaka, reprezentantul OMS in Uganda. Epidemia a aparut in districtul Kibaale, la aproximativ 200 de kilometri de capitala ugandeza Kampala si la aproximativ 50 de kilometri de frontiera cu Republica Democratica Congo (RDC).
Echipe din cadrul Ministerului ugandez al Sanatatii si Centrului de Control si Preventie a Bolilor (CDC) al Guvernului Statelor Unite au fost trimise in zona, a adaugat Sewaka.

Febra hemoragica Ebola, extrem de contagioasa, antreneaza un nivel de 50 pana la 90% de decese in randul bolnavilor. Nu exista nici tratament si nici vaccin impotriva virusului, iar medicii pot sa lupte doar impotriva simptomelor, prin rehidratarea bolnavilor. Transmiterea se efectueaza prin contact direct cu sange, secretii corporale (transpiratie) si manipularea fara masuri de precautie a cadavrelor contaminate.

Numele virusului provine de la un rau din nordul RDC, unde a fost descoperit pentru prima data in 1976, pe cand aceasta tara se numea Zair. Incepand din 1976, in Africa au fost intregistrate aproximativ 15 epidemii, care au afectat aproximativ 1.800 de persoane si s-au soldat cu peste 1.300 de morti, potrivit OMS.

Foto: seamusmurphy.com

Le Figaro: "Romania, o noua oaie neagra a UE"... Bilantul negru al conflictului din Siria depaseste 20.000 de morti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x