Într-o nouă încercare de combatere a conţinutului manipulat, Facebook a anunţat că lucrează împreună cu serviciul local de verificare a faptelor Facta, care analizează conţinutul difuzat pe WhatsApp, care include conţinut video, audio şi foto.
Utilizatorii pot trimite conţinut la Facta prin intermediul mesageriei WhatsApp, pentru a verifica dacă este autentic.
WhatsApp este cea mai populară platformă de mesagerie din Italia, ţară care este epicentrul epidemiei de coronavirus în Europa.
Traficul de pe WhatsApp a crescut de când guvernul a luată măsuri de restricţionare a circulaţiei persoanelor, utilizatorii recurgând la reţelele de socializare pentru a ţine legătura cu rudele şi prietenii.
Aplicaţia de mesagerie este însă un mijloc de difuzare de informaţii false legate de situaţia dramatică din spitale şi a unor filme în care se afirmă că virusul, care a ucis 13.915 persoane în Italia, a fost creat în laborator sau că nu există deloc.
WhatsApp are 2 miliarde de utilizatori la nivel mondial şi a încercat să găsească modalităţi prin care platforma să nu mai fie folosită pentru răspândirea de ştiri false.
Sursa : news.ro
Mai mult de un milion de cazuri de coronavirus au fost oficial înregistrate în lume. 188 de ţări şi teritorii au fost af... Portugalia înăspreşte restricţiile de călătorie în perioada Paştelui, toate zborurile comerciale urmând să fie oprite di...