Atacul a vizat jurnalişti, diplomaţi, activişti ai drepturilor omului, oficiali guvernamentali de rang înalt şi alte persoane, potrivit plângerii făcute la Tribunalul Districtual din San Francisco.
Facebook vrea ca NSO să nu mai poată accesa sau încerca să acceseze WhatsApp şi serviciile Facebook, solicitând şi despăgubiri a căror valoare nu a fost precizată.
Reprezentanţii NSO din Washington şi Tel Aviv nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.
NSO s-ar fi folosit de o lacună a WhatsApp pentru a ataca cibernetic telefoane, provocând consternare la nivel internaţional când atacul a fost făcut public, în luna mai a acestui an.
La momentul respectiv, WhatsApp a anunţat că vulnerabilitatea a fost folosită pentru a ataca ”un număr selectat de utilizatori”, dar nu a oferit alte informaţii.
Softul NSO de atacare a telefoanelor a fost implicat anterior într-o serie de abuzuri ale drepturilor omului din America Latină şi Orientul Mijlociu, inclusiv într-un scandal de spionaj în Panama şi o încercare a a spiona un angajat al Amnesty International din Londra.
Sursa : news.ro
Şeful Boeing, presat în Congresul SUA să spună dacă grupul a ştiut despre problemele sistemului anti-blocare al avionulu... Apple are noi probleme cu autorităţile de reglementare din UE, care cer informaţii de la companii de vânzări online...