Antena Căutare

Falie uriaşă apărută! Ţara care riscă să se desprindă de continent: "Ni s-a rupt casa în două"

O crăpătură uriaşă în pământ a apărut în Kenya, în zona Marelui Rift African. Se întinde pe mai mulţi kilometri şi continuă să se lărgească şi să se adâncească.

O crăpătură uriaşă în pământ a apărut în Kenya, în zona Marelui Rift African. Se întinde pe mai mulţi kilometri şi continuă să se lărgească şi să se adâncească.

O falie adâncă de zeci de metri şi întinsă pe mai mulţi kilometri a apărut în regiunea Suswa din sud-estul ţării, pe linia Marelui Rift African. Mai multe sate au fost evacuate iar accesul pe autostrada Nairobi-Narok, care traveresează regiunea a fost interzis, scrie BBC.

„Să stai aici înseamnă să te rogi de moarte să vină să te ia”, spune o localnică evacuată din zonă. Femeia a povestit cum în timp ce lua prânzul cu familia, pământul le-a crăpat sub picioare iar casa li s-a rupt pur şi simplu în două.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Geologii kenieni care au fost la faţa locului spun că fenomenul este provocat de activitatea vulcanică şi că este agravat de ploi. Alţi geologii susţin că este cauzat de mişcările scoarţei terestre.

Crăpătura a apărut în zona unui lanţ de rifturi şi falii tectonice care se întinde pe 6000 km lungime, din Siria până în Mozambic.

Vestea care a întristat o lume întreagă. Jandarmul care s-a oferit în locul ostaticilor la Paris a murit... Cel mai înalt turn de peste 200 de metri, din Rusia, a fost pus la pământ în cateva secunde...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x