Antena Căutare

Fortele lui Gaddafi, la cateva zile de a recuceri ultimul oras controlat de rebeli

Fortele lui Muammar Gaddafi se afla la cateva zile de recucerirea ultimului oras libian controlat de rebeli, afirma un membru al Opozitiei, daca NATO nu intensifica actiunile militare din Libia, informeaza The Guardian.

Mohamed, care se afla in asediatul oras Misrata, a luat legatura cu jurnalistii prin intermediul Skype si a expus cat de disperata este situatia rebelilor.

Fortele dictatorului au inconjurat orasul din trei parti si, de trei zile bombardeaza neincetat. Conform lui Mohamed, care a preferat sa nu-si divulge identitatea in totalitate, multi oameni au murit in urma atacurilor si rezistenta rebelilor este pe cale sa fie stavilita.

Un medic din oras a comunicat ca proviziile de medicamente sunt pe terminate si chiar daca acestea ar fi suplimentate, este foarte posibil sa se epuizeze rapid.

Electricitatea, combustibilul, hrana si apa potabila sunt de asemenea resurse ce se vor epuiza in curand, sustin oamenii din Misrata.

Portul, singura cale de acces pentru transporturile de provizii este atacat de fiecare data cand se apropie vreun vas. Ambarcatiunile care ajung acolo se straduie sa navigheze printre bombardamente pentru a aduce ajutoare sau a evacua libienii raniti.

In tot acest timp, angajamentul NATO este o dezamagire pentru libieni, declara Mohamed. De cand Statele Unite au predat controlul operatiunilor din Libia, fortele Aliantei Nord-Atlantice au fost ineficiente in protejarea populatiei, continua acesta.

Sursa: Antena3

CE va investiga daca operatorii de telecomunicatii blocheaza accesul la anumite servicii de Internet... Ipoteza: Asasinarea lui John F. Kennedy, legata de interesul pentru extraterestri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x