Antena Căutare

Franta va interzice folosirea cuvintelor "mama" si "tata" in documentele oficiale

Franta va interzice utilizarea cuvintelor „mama” si „tata” in documentele oficiale. Aceasta masura face parte din planul de legalizare a casatoriilor intre cuplurile de homosexuali, promis de presedintele Francois Hollande in campania electorala.

Potrivit Le Monde, autoritatile planuiesc asexualizarea termenilor referitori la familie folositi in codul civil. Astfel, in loc de „mama” si „tata” se va folosi cuvantul „parinti”. Asadar, atat in cazul casatoriilor homosexuale, cat si al celor heterosexuale, parintii vor fi desemnati „parinte 1” si parinte 2”.

Proiectul prevede si modalitatea de stabilire a numelui de familie pe care il vor primi copiii din familiie de homosexuali. In cazul in care parintele 1 si 2 nu se pun de acord in legatura cu ordinea numelor de familie pe care le vor da copilului, se pune in aplicare ordinea alfabetica.

Foto: greenweddingconsortium.com

"Con Air" - O banda de escroci de etnie roma isi bate joc de justitia britanica... Ancheta pentru spalare de bani la Atena: Presedintele Parlamentului elen s-a autosuspendat din functie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x