Live acum
Prime Time 20:30X Factor

Donald Trump e distrus de durere. Fratele său mai mic, Robert Trump, a murit azi-noapte: "Am inima îndurerată!"

Familia lui Donald Trump este în doliu, după ce fratele mai mic al acestuia, Robert Trump, a murit. Anunțul a fost făcut chiar de președintele SUA, într-un mesaj transmis presei.

Fratele mai mic al lui Donald Trump, Robert Trump, a murit

Captură CNN

Robert Trump, fratele mai mic al preşedintelui Donald Trump, a murit sâmbătă, la New York, a anunţat preşedintele într-un comunicat.

"Anunţ cu inima îndurerată că minunatul meu frate, Robert, a murit liniştit în această noaptea", a afirmat Trump în comunicatul publicat de Casa Albă.

"Nu era numai fratele meu, era cel mai bun prieten al meu", a scris preşedintele. "Amintirea lui va trăi mereu în inima mea. Robert, te iubesc. Odihneşte-te în pace", a adăugat el.

Robert Trump se afla în spital, într-o stare delicată de sănătate

Robert Trump era internat într-un spital new-yorkez, iar media americane au relatat că este grav bolnav, fără a se furniza amănunte privind natura bolii sale.

Preşedintele l-a vizitat pe fratele său la spital vineri timp de circa 45 de minute. El a declarat presei doar că fratele său trăieşte "un moment dificil".

Deşi mai puţin celebru decât fratele său, Robert Trump, născut în 1948, a făcut parte multă vreme din imperiul imobiliar familial şi a fost de o loialitate absolută faţă de preşedinte.

El a încercat fără succes să interzică în instanţă publicarea unei cărţi a nepoatei sale Mary Trump, care îl descria pe Donald Trump drept produsul unei familii "toxice".

Robert Trump credea că această carte era o "ruşine" şi a obţinut o blocare temporară a publicării sale, dar un judecător a ridicat această restricţie în iulie. Donald Trump l-a numit adesea "minunat" pe fratele său, declarând că aveau "o relaţie formidabilă din prima zi".

"Unchiule Robert, te iubim. Eşti mereu în inimile şi în rugăciunile noastre", a scris pe Twitter Ivanka Trump, fiică şi consilieră a preşedintelui.

Recomandari