Antena Căutare

Germania isi inchide centralele nucleare pana in 2022!

Parlamentarii germani au aprobat joi, cu o larga majoritate, planurile guvernului de a inchide toate centralele nucleare pana in anul 2022, prima economie din Europa urmand sa se bazeze pe energia regenerabila.

Cu 513 de voturi pentru si 79 impotriva, camera inferioara a parlamentului german (Bundestag) a aprobat planurile anuntate de cancelarul Angela Merkel dupa dezastrul de la centrala nucleara de la Fukushima (Japonia). Majoritatea parlamentarilor din opozitie au votat in favoarea proiectului, transmite AP.

Saptamana viitoare este asteptat un vot favorabil si din partea Camerei superioare a Parlamentului german, chiar daca o mare parte din pachetul legislativ nu are nevoie de aprobarea statelor federale.

Votul de joi reprezinta insa o rasturnare spectaculoasa a politicii energetice nucleare promovata de coalitia condusa de Angela Merkel.

In toamna anului trecut coalitia guvernementala a amendat planurile precedentului guvern referitoare la abandonarea energiei nucleare pana la inceputul anilor 2020 si a decis sa prelungeasca durata de viata a celor 17 reactoare nucleare care functioneaza in Germania cu 12 ani, in medie.

Conform noii legi privind energia nucleara, la 21 decembrie 2022, urmeaza sa se inchida ultima centrala nucleara din Germania. Opt reactoare au fost deja inchise si nu vor mai fi repuse in functiune. Celelalte noua centrale vor fi inchise treptat in 2015, 2017, 2019, 2012 (trei centrale) si 2022 (trei centrale).

In schimb, pana in 2020 Germania vrea sa dubleze ponderea energiei energiei verzi (hidroelectrica, eoliana si biogaz) pana la 35 la suta. Anul trecut, energia nucleara a fost responsabila pentru aproximativ un sfert din productia de energie electrica a Germaniei.

Sursa: Jurnalul National

VIDEO! Nicolas Sarkozy, atacat de un barbat intr-o vizita de lucru!... Vezi ce averi au cei mai bogati senatori si deputati din SUA!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x