Un mic grup de aliaţi tradiţionali, respectiv Australia, Noua Zeelandă, Japonia şi Elveţia, vor fi exceptaţi de la această interdicţie, aceasta fiind cea mai recentă încercare a guvernului de a adopta reglementări mai stricte referitoare la exporturile de arme, aşa cum a promis în cadrul acordurilor convenite anul trecut la nivelul coaliţei.
Restricţiile anterioare aplicate sistemelor de export al armelor către ţări implicate în războiul din Yemen au provocat proteste din partea Marii Britanii şi a Franţei,, deoarece prezenţa unor componente germane numeroase în multe proiecte mixte a riscat să lezeze acorduri de export profitabile cu Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite.
Interdicţia avută acum în vedere va avea o amploare mult mai mică şi mai puţine repercusiuni internaţionale, întrucât producţia de pistoale şi puşti tinde să nu aibă o natură transnaţională.
Cu toate că producătorii germani de arme de mână, între care Mauser şi Walther, sunt furnizori majori ai forţelor armate şi ai poliţiei din întreaga lume, guvernul anticipează ca implicaţiile financiare ale interdicţiei să fie limitate: licenţele de export acordate anul trecut au fost în valoare de 39 de milioane de euro.
Grupul de media Funke a mai relatat că guvernul mai intenţionează să introducă reglementări mai stricte pentru transferul de tehnologie, deoarce armele mici sunt deseori fabricate sub licenţă în ţara unde sunt vândute.
Sursa : news.ro
Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Risc ridicat de incendii de pădure în mai multe zone din Grecia... Judecătorul a forțat-o prin lege să facă avort considerând că nu este în stare să crească copilul! "E bolnavă minta...