Antena Căutare

Grecia: Doi grei ai Guvernului elen se opun "referendumului austeritatii"

Ministrii eleni de Finante si pentru Dezvoltare, Evangelos Venizelos si Michalis Chryssohod'dis, doi "grei" ai cabinetului lui George Papandreou, s-au declarat impotriva proiectului premierului de a organiza "referendumul austeritatii" si a testa astfel sprijinul populatiei pentru masurile anti-criza si mentinerea Greciei in zona euro.

Evangelos Venizelos a declarat ca apartenenta Greciei la euro este "o realizare istorica a poporului grec, care nu poate fi pusa in discutie" si a apreciat ca nu este de datoria grecilor sa decida mentinerea monedei unice europene printr-un referendum, potrivit AFP.

"Ceea ce conteaza acum este ratificarea de catre Parlament a acordului european ce scoate Grecia din impas", a declarat si Michalis Chryssohod'dis, adaugand ca "trebuie sa fim responsabili, tara traversand o perioada cruciala". Iar un al treilea ministru, Costas Skandalidis a solicitat o reuniune de urgenta a grupului parlamentar socialist, subliniind ca "drumul european al Greciei nu este negociabil".

Cabinetul premierului Papandreou va trece prin furcile caudine ale votului de incredere in Parlament vineri, 4 noiembrie, daca se respecta programul anuntat.

Daca inainte de declaratia dura a lui Evangelos Venizelos, unul dintre greii Pasok (partidul socialist la putere in Grecia), Papandreou avea sanse matematice sa isi adjudece votul de incredere al Parlamentului in ciuda majoritatii erodate a Puterii, dupa aceasta "ecuatia" de complica.

Foto: Intactimages / EPA

Marea Britanie: Politistii care au atacat cu bate un suspect, NEsanctionati!... UPDATE! Rusia vrea sa obtina extradarea lui Viktor Bout, condamnat in SUA pentru trafic de arme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x