Grecia: Doi grei ai Guvernului elen se opun "referendumului austeritatii"

Ministrii eleni de Finante si pentru Dezvoltare, Evangelos Venizelos si Michalis Chryssohod'dis, doi "grei" ai cabinetului lui George Papandreou, s-au declarat impotriva proiectului premierului de a organiza "referendumul austeritatii" si a testa astfel sprijinul populatiei pentru masurile anti-criza si mentinerea Greciei in zona euro.

Evangelos Venizelos a declarat ca apartenenta Greciei la euro este "o realizare istorica a poporului grec, care nu poate fi pusa in discutie" si a apreciat ca nu este de datoria grecilor sa decida mentinerea monedei unice europene printr-un referendum, potrivit AFP.

"Ceea ce conteaza acum este ratificarea de catre Parlament a acordului european ce scoate Grecia din impas", a declarat si Michalis Chryssohod'dis, adaugand ca "trebuie sa fim responsabili, tara traversand o perioada cruciala". Iar un al treilea ministru, Costas Skandalidis a solicitat o reuniune de urgenta a grupului parlamentar socialist, subliniind ca "drumul european al Greciei nu este negociabil".

Cabinetul premierului Papandreou va trece prin furcile caudine ale votului de incredere in Parlament vineri, 4 noiembrie, daca se respecta programul anuntat.

Daca inainte de declaratia dura a lui Evangelos Venizelos, unul dintre greii Pasok (partidul socialist la putere in Grecia), Papandreou avea sanse matematice sa isi adjudece votul de incredere al Parlamentului in ciuda majoritatii erodate a Puterii, dupa aceasta "ecuatia" de complica.

Foto: Intactimages / EPA

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri