Antena Căutare

Guissona, orasul spaniol in care imigrantii fac legea

In Spania exista primul oras in care imigrantii sunt majoritari. Urbea se numeste Guissona si a devenit o adevarata casa pentru cei veniti de peste hotare sa munceasca in agricultura sau constructii. Dupa ucrainieni, romanii sunt cei mai numerosi imigranti din zona.

I se mai spune si Turnul Babel. Nici nu-i de mirare, daca ne gandim ca dintre cei aproape 7 mii de locuitori ai orasului Guissona, 51 % sunt straini. Pentru a supravietui cu cele 48 de nationalitati care coexista in Guissona, comerciantii, inclusiv cei romani, sunt nevoiti sa isi scrie etichetele si sa isi faca reclama in mai multe limbi.

Migratia continua a impins autoritatile sa implementeze programe de integrare sociala. Oficialii locali spun ca Guissona nu este o zona conflictiva, numai ca, din cauza crizei, somajul este in crestere.

Primul loc in topul imigrantilor din oras il ocupa ucrainienii, urmati indeaproape de cei 1.000 romani. Multi dintre ei traiesc aici de aproape 10 ani si nu au de gand sa mai plece. Aici, se simt ca acasa.



Foto: maps.google.ro

Google actioneaza in instanta guvernul SUA... VIDEO! Imigrantii sunt majoritari in orasul spaniol Guissona...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x