Antena Căutare

Haos in Kirgizstan: 68 de morti iar presedintele-fugar incearca sa isi regrupeze sustinatorii

Kurmanbek Bakiev, inlaturat de la putere de manifestanti miercuri, incearca sa isi reuneasca sustinatorii in sudul tarii si refuza sa demisioneze, a afirmat sefa Guvernului interimar din Kirgizstan, Rosa Otunbaieva. In acelasi timp, violentele continua, numarul mortilor ajungand la 68.


"Opozitia insista insa ca el sa isi prezinte demisia", a adaugat Otunbaieva, fost ministru de Externe. "Conform informatiilor noastre, el se afla la Djalal-Abad", orasul sau natal, din sudul Kirgizstanului, a precizat ea.

Zeci de morti si raniti
Protestatarii au incendiat si jefuit parti ale sediului guvernului din capitala kirghiza Biskek, dupa ce opozitia a anuntat ca a preluat controlul in tara, potrivit unui jurnalist al agentiei ruse de presa, aflat la fata locului.

In urma confruntarilor violente din Kirgizstan, 68 de persoane si-au pierdut viata iar alte zeci au fost ranite, a anuntat agentia de presa AKIpress, citand Ministerul kirghiz al Sanatatii.

Tulburarile politice majore au inceput in Kirgizstan luna trecuta, fortele de opozitie acuzand Guvernul ca cenzureaza presa si nu aduce stabilitate si crestere economica in tara.

Situatia a escaladat marti, cand mai multi lideri de opozitie au fost arestati, dupa ce politia si activistii s-au batut in orasul Talas din nord-vestul tarii. Ieri, miscarea s-a extins in toata tara.

Germania: Elevi batuti si violati de fata cu profesorii lor... Al-Qaeda ameninta Campionatul Mondial de Fotbal cu atentate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x