Antena Căutare

Iarna a dat peste cap traficul aerian in Europa. Si transportul feroviar a avut de suferit

Iarna a dat peste cap traficul aerian in Europa. Sute de zboruri au fost anulate pe cele mai importante aeroporturi ale continentului. Nu doar cei care voiau sa calatoreasca pe calea aerului au avut de suferit. Transportul feroviar si cel rutier resimt, din plin, asprimea iernii

Zapada a acoperit ieri mai mult de jumatate din teritoriul Frantei si atat autoritatile, cat si populatia s-au adaptat cu greu situatiei. La Paris, din cauza poleiului, nu a circulat niciun autobuz iar un vagon de metrou a ramas blocat pe un pod peste Sena. Dar incercarea a fost si mai grea pentru calatorii cu avionul. Pe aeroporturile pariziene Roissy si Orly au fost anulate 40 la suta dintre zboruri iar cele care au decolat, totusi, au intarziat, in medie, cu 45 de minute. “Deocamdata, avionul nostru este programat sa plece la timp. Dar, in functie de cat de mult ninge, s-ar putea sa-l anuleze. Ma cam ingrijoreaza doar ideea de a petrece noaptea aici, dar vom vedea”, a spus una dintre pasagere. Meteorologii avertizeaza ca vremea se va inrautati, astazi, si mai mult.

Lucrurile nu stau mai bine nici la Heathrow, principala poarta aeriana a Londrei. Pentru a treia zi la rand, sute de zboruri au fost anulate iar astazi se va intampla, probabil, la fel. Cauza nu este poleiul ci, in primul rand, ceata. Pasagerii se plang ca nu sunt informati asupra situatiei iar un ziar britanic compara aeroportul cu o "tabara de refugiati".

Zapada si gerul au invins si cel mai mare aeroport german, Frankfurt, ce a fost inchis total timp de cateva ore. Motivul a fost asa-numita "ploaie inghetata" care acoperea avioanele cu un strat de gheata, ceea ce facea decolarea imposibila. Perturbarile ar putea continua si astazi.

Iarna le-a dat si romanilor planurile peste cap. Pe aeroportul din Cluj Napoca peste 100 de oameni au asteptat ore in sir sa se urce in avion, pentru ca in cele din urma sa afle ca zborurile au fost anulate. “Nu ne-au spus nimic, nimeni nimic nu vorbeste. Ne ramane doar sa asteptam”, au afirmat calatorii.

Doua avioane au decolat in cursul noptii, iar al treilea a plecat in aceasta dimineata. Pasagerii acestei curse au fost cazati la hotel peste noapte.

Esec la alegeri pentru coalitia Angelei Merkel... Update: Doua trenuri s-au ciocnit frontal in Austria: 41 de calatori raniti, 5 in stare grava...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x