Antena Căutare

Iesirea Greciei din zona euro va avea un impact devastator. Vezi ce suma va pierde economia mondiala!

Iesirea Greciei din zona euro, impreuna cu parasirea uniunii monetare si de alte state din sudul Europei ar costa economia mondiala 17.000 miliarde euro, arata un studiu citat de CNBC. Recesiunea globala ar lovi inclusiv Statele Unite si China, se mai arata in studiul realizat de Prognos la cererea centrului Bertelsmann.

Cea mai pesimista varianta presupune epuizarea totala a fondurilor pentru susţinerea statelor cu probleme. Ar urma iesirea Greciei, Spaniei, Italiei si Portugaliei din zona euro, iesire care ar determina recesiunea globala si un cost, pâna in 2020, de 17.200 de miliarde de euro al PIB insumat pentru 42 de economii dezvoltate.

"In cifre, impactul ar fi cel mai puternic in Franta - 2.900 miliarde de euro, Statele Unite - 2.800 de miliarde de euro, China - 1.900 miliarde euro si Germania - 1.700 miliarde euro", arata studiul.

"O astfel de recesiune ar pune o presiune puternica asupra structurilor sociale si politice din mai multe state. In special in cele care parasesc uniunea monetara, insa si in altele", mai precizeaza studiul.

Mai multi analisti economicii considera ca iesirea Greciei din zona euro este inevitabila. Cu toate acestea, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele BCE, Mario Draghi, si seful Eurogroup, Jean-Claude Juncker, si-au exprimat repetat sprijinul pentru statul elen in ultimele luni.

Sursa: Antena3.ro

Decizia privind aderarea Romaniei la Schengen, amanata pentru februarie 2013... Semnal de alarma! In lume, peste 27 de milioane de persoane sunt victimele sclaviei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x