Antena Căutare

Imagine ȘOCANTĂ. Ultimul supraviețuitor din cartier!

Până la începutul lui septembrie 2015, în războiul din Ucraina au fost uciși 7.962 de oameni și 17.811 răniți, cum spune ultimul raport al Națiunilor Unite

Până la începutul lui septembrie 2015, în războiul din Ucraina au fost uciși 7.962 de oameni și 17.811 răniți, cum spune ultimul raport al Națiunilor Unite.

Războiul s-a întețit în ultimele luni, numărul de civili uciși a crescut în ultimele trei luni din cauza bombardamentelor pe linia frontului. În perioada 16 mai - 15 august 2015, numărul victimelor s-a dublat în raport cu precedentele trei luni: cel puțin 105 de persoane au fost ucise și 308 rănite, în vreme ce bilanțul era de 60 de morți și 102 răniți între februarie și mai 2015. Dar, paradoxal, știrile despre războiul din Ucraina au fost tot mai puține, tot mai rare…

La început, când Rusia era suspectată de intervenție și se căutau dovezi ale acesteia, când se înregistrau mișcări de trupe ale rebelilor și aceștia deschideau focul, știrile despre situația din Ucraina umpleau televizoarele și ziarele noastre și pe cele occidentale. Ce s-a întâmplat între timp, pentru că am văzut deja că războiul continuă nestăvilit, în ciuda acordului de pace de la Minsk (februarie 2015), ba chiar cunoaște o și mai mare amploare? Cu toate acestea, la o simplă căutare pe Google, ultimele știri despre războiul propriu-zis, despre dezastrele și victimele sale, datează din urmă cu câteva luni, avându-i ca autori pe rebeli.

„Copilul acesta blond este ultimul supraviețuitor al unui bombardament al paramilitarilor haholi din Pravîi Sektor asupra unui cartier din Donbass, presa nu scrie de el, fotografia lui are șanse minime să devină virală...”, spunea jurnalistul Nicu Pârlog. Și totuși în Ucraina este încă război, și totuși în Ucraina, în inima Europei geografice, se moare. Însă nu mai putem afla nimic despre ce se întâmplă acolo.

Vezi continuarea AICI.

Anchetă MH17. Avionul a fost doborât de o rachetă rusească!... A fost descoperit orașul biblic Gomora?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x