Antena Căutare

In Rusia, un pachet de tigari costa un euro. Ce masuri vor lua autoritatile de la Moscova pentru a reduce numarul fumatorilor

Autoritatile ruse intentioneaza sa interzica fumatul in spatiile publice in speranta de a injumatati numarul de fumatori in Rusia, unde un pachet de tigari costa in jur de un euro, a afirmat marti premierul Dmitri Medvedev. Premierul rus a anuntat, intr-o inregistrare video publicata pe blogul sau, ca "guvernul va examina pana la sfarsitul lui octombrie un proiect de lege al Ministerului Sanatatii care prevede interzicerea fumatului in locurile publice".

Seful guvernului a deplans faptul ca Rusia a devenit "cea mai fumatoare tara din lume", cu 44 de milioane de fumatori, care reprezinta o treime din populatia totala a tarii.

"Din pacate, in anii 1990, statul nu a realizat riscurile investitiilor companiilor producatoare de tigari straine in economia rusa", a regretat Medvedev, precizand ca patru companii straine isi impart in prezent piata rusa.

Aproape 400.000 de rusi mor in fiecare an din cauza tigarilor, afirma Medvedev pe blogul sau.

Proiectul de lege prevede cresterea taxelor asupra tutunului si stabilirea unui pret minim pe pachetul de tigari, pentru a reduce numarul de decese din cauza consumului de nicotina cu 150.000 pana la 200.000.

In Rusia, un pachet de tigari costa circa 40 de ruble (putin peste un euro), iar fumatul este in prezent permis in restaurante si baruri, in timp ce acesta este interzis in mai multe tari ale Uniunii Europene.

Sursa: Antena 3

Foto: guardian.co.uk

Nave militare chineze, reperate in apropierea insulei japoneze Yonaguni... Eurobarometru: Europenii vor sa sprijine tarile sarace...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x