Antena Căutare

iPad-ul se vinde ca painea calda

Apple a anuntat ca a vandut 300.000 de iPad-uri in Statele Unite, in prima zi cand aparatul a devenit disponibil in magazine. Cel mai ieftin iPad costa 499 de dolari. Desi cifra este ametitoare, unii specialisti spun ca vanzarile gadget-ului sunt sub asteptari. In acelasi timp, Apple a precizat ca utilizatorii de iPad au descarcat peste un milion de aplicatii si peste 250.000 de carti in format electronic de pe magazinul online Apple App Store, weekend-ul trecut.


Previziunile anticipau un succes si mai mare

Mai multi specialisti din zona IT si/sau de telefonie se asteptau ca "tableta" sa se vanda si mai bine. Consilierii financiari de la Piper Jaffray au estimat ca, in primul weekend pe piata, se vor comercializa peste 600-700 de mii de iPad-uri. Iar cei de la Credit Suisse au pariat pe 400-500 de mii de exemplare vandute in prima zi.
Credit Suisse isi mentine insa nota optimista. "Versiunea echipata cu telefon 3G va furniza un elan suplimentar", potrivit unui comunicat al bancii, citat de AFP. In primul trimestru banca anticipeaza ca vanzarile vor depasi 1,1 milioane de exemplare si ca, pana la finele anului, se va depasi cifra de 4,8 milioane. Iar previziunile pentru 2011 suna si mai bine: 8,7 milioana de unitati.
In acelasi timp, analistii de la Kaufman Brothers se asteapta ca Apple sa vanda 10 milioane de iPad-uri in urmatoarele 12 luni, iar vanzarile sa atinga pragul de 20 de milioane in 2011.

WiFi acum, 3G mai tarziu

iPad-ul are ecran de 9,7 inch, cantareste sub 700 de grame, iar bateria ofera mobilitate pentru aproximativ zece ore. Tableta poate fi folosita, printre altele, pentru navigat pe Internet, dar se adreseaza si impatimitilor de jocuri. Deocamdata insa, nu este disponibila decat varianta cu modem wireless (WiFi). IPad-ul echipat si cu telefon 3G va fi lansat in SUA, la sfarsitul lunii aprilie!

499 de dolari, cel mai ieftin iPad

Preturile noului gadget in Statele Unite pornesc de la 499, pentru versiunea de 16 GB, fara 3G. IPad-ul de 32 GB costa 599 dolari, iar cel de 64 GB are un pret de 699 dolari.
Pentru variantele cu 3G se vor adauga 130 de dolari, la preturile actuale.

Bilant ingrijorator: numarul somerilor din Spania a ajuns la 4,16 milioane... Proces pentru o pacaleala de 1 Aprilie....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x