Italia își îngroapă medicii. 37 de cadre medicale ucise pe "front" în linia întâi „Ducem un adevărat război"

Italia duce o cruce grea în lupta cu coronavirusul. Țara a pierdut 6.242 medici, dintre care 37 au murit și restul se află în izolare. Mai mult, o asistentă s-a sinucis de teamă să nu trasmită coronavirusul.

Italia își îngroapă medicii. 37 de cadre medicale ucise pe "front" în linia întâi „Ducem un adevărat război"

Doar ieri, trei medici care lucrau în spitale din Bergamo, Foggia şi Napoli s-au stins din viaţă, scrie Mediafax.

„Ducem un adevărat război, doctorii şi familiile îi plâng pe cei răpuşi de boală”, a spus Filippo Anelli, preşedintele Federaţiei Doctorilor din Italia.

În Italia tot astăzi a fost anunţată moartea unei asistente, Daniela Trezzi (34 de ani), care s-ar fi sinucis de teama că a transmis virusul şi altor oameni.

Până acum, Italia are în total 74.386 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, apropiindu-se de China (care are 81.218 cazuri), pe care a depășit-o însă cu mult la numărul decese: până acum, 7.503 persoane au fost ucise de boală în Italia, în timp ce în China, potrivit raportărilor oficiale, s-au înregistrat 3.281 de morți.

S-au vindecat până acum în Italia 9.362 de persoane, iar 57.521 de oameni încă luptă cu virusul. Dintre aceștia, 3.489 de persoane sunt, din păcate, în stare gravă.

Bilanț: 743 de morți în ultimele 24 de ore și 5.249 de cazuri nou confirmate de îmbolnăvire.

A fost a doua cea mai tragică statistică în privința deceselor de la începutul epidemiei din Italia. Un „vârf” s-a înregistrat sâmbătă, când au fost 793 de morți.

Parteneri
Zodii vulnerabile. Nativii cu o sensibilitate aparte
Să accepți că te numeri printre acele zodii vulnerabile nu este deloc ușor. Nu toți oamenii își doresc să lase la vedere latura lor sensibilă. Cu toate acestea, este foarte important să lucrăm la acest lucru și să încercăm să-l îmbunătățim. Vulnerabilitățile pot fi oricând transformate în propriile noastre atuuri.
Catine.ro
Ultimele știri