Antena Căutare

Joe Biden îşi consolidează, printr-o victorie în alegerile primate democrate din statul Washington, poziţia de favorit

Joe Biden a obţinut o victorie în alegerile primare din statul Washington, potrivit estimărilor presei americane, o nouă victorie a celui care speră să înregistreze un avans de neprins din urmă de către rivalul său Bernie Sanders în vederea alegerilor prezidenţiale americane din noiembrie, relatează AFP.

După numărarea aproape tuturor voturilor, luni, în acest stat de pe Coasa de Vest, NBC şi The New York Times (NYT) au publicat rezultatul: Biden obţine un uşor avans, care-i consolidează astfel poziţia în vederea înfruntării preşedintelui republican Donald Trump.

Potrivit acestor publicaţii, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama a obţinut 37,9% din voturile exprimate şi îl devansează cu 1,5 puncte procentuale pe senatorul independent mult mai de stânga Bernie Sanders.

Milioane de americani care-i susţin pe democraţi se prezintă la urne marţi, în alte trei state - Arizona, Florida şi Illinois -, în pofida neliniştii legate de criza noului coronavirus, a cărui răspândire rapidă s-a soldat cu 80 de morţi în Statele Unite.

Confuzia domnea cu privire la securitatea sanitară în secţiile de votare.

Scrutinul a fost amânat în statul Ohio, unde autorităţile au dispus, în ultimul moment, să se închidă secţiile de votare din cauza avansării epidemiei.

Sanders joacă, aşadar, totul sau nimic marţi, tot mai încolţit, şi ar putea părăsi cursa în cazul în care nu reuşeşte să marcheze puncte semnificative.

Sursa : news.ro

O asistentă infectată cu noul coronavirus a povestit ce simptome a avut: ”M-am simțit că și cum m-ar fi înjunghiat cinev... Pandemia noului coronavirus ar putea dura doi ani, estimează Institutul german Robert-Koch; durata depinde de elaborarea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x