Căutare Live

Judecător: Apple trebuie să fie judecată pentru acuzaţiile că a ascuns în mod fraudulos scăderea cererii de iPhone-uri

Un judecător federal a decis că Apple trebuie să fie judecată pentru că a ascuns în mod fraudulos scăderea cererii de iPhone-uri, în special în China, care a provocat acţionarilor pierderi de zeci de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Chiar dacă a respins majoritatea acuzaţiilor, judecătorul districtual Yvonne Gonzalez Rogers a decis că acţionarii pot intenta un proces legat de afirmaţiile directorului general Tim Cook care a lăudat cererea puternică pentru iPhone-uri, într-o conferinţă cu analiştii care a avut loc pe 1 noiembrie 2018, cu doar câteva zile înainte ca Apple că spună celor mai mari producători ai săi să reducă producţia.

”În lipsa unor dezastre naturale sau a altor motive, nu este plauzibil că Tim Cook nu a ştiut că cererea de iPhone-uri din China este în scădere, cu doar cu câteva zile înainte de a reduce producţia”, a scris Rogers.

Judecătorul din Oakland, California, a mai spus că decizia Apple de a nu mai publica numărul de iPhone-uri vândute ”sugerează în mod plauzibil că pârâţii se aşteptau la declinul vânzărilor”.

Apple nu a răspuns miercuri solicitărilor de comentarii.

Plângerea, care este condusă de Sistemul de Pensii al Angajaţilor din Rhode Island, a fost făcută după ce, pe 2 ianuarie 2019, Cook a redus în mod neaşteptat estimările referitoare la venituri cu până la 9 miliarde de dolari, parţial din cauza tensiunilor comerciale dintre Statele Unite şi China.

A fost pentru prima oată de la lansarea iPhone, în 2007, când Apple a redus estimarea referitoare la venituri. Acţiunile Apple au scăzut a doua zi cu 10%, reducând capitalizarea bursieră a companiei cu 74 de miliarde de dolari.

Cook a afirmat la conferinţa cu analiştii de la începutul lunii noiembrie 2018 că iPhone XS şi XS Max au avut un start foarte bun şi că, deşi pe unele pieţe există presiuni de scădere a vânzărilor, ”nu aş include China în această categorie”.

La jumătatea lunii noiembrie 2018, Apple a spus producătorilor Foxconn şi Pagatron să oprească planurile pentru noi linii de producţie destinate iPhone şi unui furnizor important chiar i-a cerut să reducă livrările, potrivit reclamaţiei.

Sursa : news.ro

Vladimir Putin a declarat stare de urgenţă după ce mii de tone de petrol s-au vărsat într-un râu siberian... Mexic şi Brazilia au raportat o creştere record a numărului de decese înregistrate în decurs de 24 de ore...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri