Antena Căutare

Judecatorii australieni, influentati in decizii de serialele politiste americane

Juratiii din Australia sunt atat de influentati de serialele americane politiste incat apeleaza la termeni juridici din SUA care nu au nici un echivalent in Tara Cangurilor, scrie site-ul australian Theage.com.au.

Termeni americani precum "drepturile Mirandei" sau "preponderenta" sunt folositi de juratii din Australia, doar pentru ca urmaresc seara de seara seriale precum CSI:Miami.

Studiile au relevat, de asemenea, si nivelul scazut de intelegere al legilor si a instructiunilor judecatorilor. Conform psihologului James Ogloff, in urma testelor, s-a constatat ca oamenii explicau legile folosind mai mult sau mai putin ceea ce invatau la televizor.

"Multi jurati scriau folosind termeni din terminologia americana. Noi folosim aici termenul "balanta probabilitatilor", in timp ce ei spun in SUA "preponderenta", mai spune cel care a facut studiul.

Si presedintele unei Curti de Justitie din localitate sustine acest punct de vedere.

"Ii auzi pe jurati vorbind dintr-un punct de vedere in genul serialului LA Law view of the world, pentru ca nu au experienta aici, folosesc ce au vazut in procesele din seriale", a spus acesta.

Studiul a fost facut in randul a 725 de jurati in cadrul unui proces de viol simulat.

Foto: nation.com.pk

ONU condamna represiunile din Siria... Site-ul de reclamatii impotriva romanilor si a altor est-europeni, condamnat de Comisia Europeana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x