Alertă! Jumătate de milion de oameni intră în carantină, după ce Covid-19 s-a răspândit din nou în Germania

Jumătate de milion de oameni intră, din nou, în carantină în Germania. Autorităţile au tras "frâna de urgenţă" şi au impus restricţii de circulaţie.

Autorităţile au tras "frâna de urgenţă" şi au impus restricţii de circulaţie. Germania a anunţat marţi că reimpune, pentru prima oară, o izolare locală, valabilă până la 30 iunie, în lupta împotriva noului coronavirus, în cantonul Gütersloh, unde s-au depistat 1.500 de contaminări într-un mare abator, un real focar.

”Reintroducem o izolare în tot cantonul Gütersloh”, cu 360.000 de locuitori, în vestul Germaniei, a declarat pentru presă preşedintele-ministru al landului Renania de Nord-Westfalia Armin Laschet.

Citește și: Declarație revoltătoare! Românii, acuzați că răspândesc coronavirusul în Germania: "Voi și bulgarii ați adus virusul în țara noastră"

Această izolare, prevăzută într-o primă fază până la 30 iunie, va consta în limitarea strictă a contactelor între persoane, închiderea barurilor, cinematografelor, muzeelor şi interzicerea activităţilor de diverisment în spaţii închise.

Germania fusese "cruțată" de pandemia de coronavirus

Germania, până acum relativ cruţată de virus, spre deosebire de partenerii săi europeni ca Franţa Italia sau Spania, este şocată după descoperirea unui important focar de contaminare în cel mai mare abator din Europa, Tönnies.

Citește și: Noul coronavirus la un abator din Germania. Angela Merkel urmăreşte îndeaproape evoluţia pandemiei

Abatorul, situat în apropiere de Gütersloh, are 6.700 de angajaţi, mulţi provenind din Bulgaria şi România. Autorităţile locale au anunţat luni seara că 1.553 de persoane au fost contaminate cu covid-19 în canton.

Ultimele știri