Antena Căutare

Jumatate din toate alimentele produse in lume sunt aruncate la GUNOI, in fiecare an

Aproximativ jumatate din toate alimentele produse in lume - echivalentul a doua miliarde de tone – ajung sa fie aruncate in fiecare an, potrivit unui raport publicat recent de Institutul de Inginerie Mecanica (IME) din Marea Britanie, scrie Ziarul financiar.

Jumatate din toate alimentele produse in lume sunt aruncate la GUNOI, in fiecare an
| hiredbelly.com

“Cantitatea de alimente aruncata la nivel mondial este enorma. Cu aceste alimente s-ar putea hrani populatia planetei care se afla in crestere, precum si persoanele care in prezent mor de foame. In plus este o irosire a resurselor precum pamantul, apa si energie care sunt folosite in procesul de productie, procesare si distributie a alimentelor”, a spus Tim Fox, cercetator in cadrul IME, citat de The Guardian.

Principalele motive pentru care se ajunge in aceasta situatie sunt promotiile 1plus1 gratis, datele de expirare, cererea consumatorilor din vestul Europei pentru alimentele care au un aspect fizic perfect, precum si practicile agricole invechite, infrastructura neadecvata si lipsa spatiilor de depozitare, informeaza Antena 3.

Conform estimarilor Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), pana la sfarsitul secolului vor fi in plus trei miliarde de persoane de hranit, iar presiunea privind resursele necesare pentru producerea alimentelor, inclusiv pamantul, apa si energia, va creste intr-un ritm alert. Tinand cont de acestea, IME solicita luarea unor masuri urgente pentru reducerea cantitatii de deseuri alimentare.

sursa foto: hiredbelly.com

Un cutremur de 6,8 grade a avut loc sambata in Columbia. Peste 100 de locuinte au fost avariate... Milioane de chinezi au sarbatorit intrarea in Anul Sarpelui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x