Publicația BBC notează că Omar Jimenez, jurnalistul de la CNN, a fost arestat ”pentru că nu au plecat atunci când li s-a cerut să o facă”.
În oraşul american Minneapolis au izbucnit în ultimele zile proteste violente în urma morţii lui George Floyd, un afro-american care a decedat după ce un ofiţer de poliţie alb l-a apăsat cu genunchiul pe gât, în pofida apelurilor lui Floyd că nu putea să respire.
Astăzi la ora 15:30 echipa CNN a fost pusă în libertate. Guvernatorul Statului Minnesota, Tim Walz, și-a cerut scuze CNN pentru cele întâmplate și că a contribuit la eliberarea echipei.
Bărbatul era acuzat de falsificare
Incidentul din Minneapolis, petrecut luni seară, a început după ce ofițerii l-au localizat pe bărbat în mașina sa, a declarat poliția într-un comunicat. După ce i s-a cerut să se îndepărteze de vehicul, bărbatul a opus rezistență fizică, potrivit poliției.
În înregistrarea de 10 minute filmată de un martor, bărbatul este ținut pe pământ de către un polițist și, la un moment dat, spune: „Nu mă omorî”.
Martorii i-au cerut ofițerului să-și ia genunchiul de pe gâtul bărbatului, observând că acesta nu se mișcă. „Îi curge sânge din nas” și „Ridică-te de pe gâtul lui”, se aude în înregistrare.
Trump a făcut o postare care ”glorifică violența” în cazul morții afro-americanului
Peste 170 de magazine au fost vandalizate sau jefuite, potrivit poliției.
Proteste s-au înregistrat nu doar în Minesota, ci și în Denver (Colorado), New York, Memphis (Tennessee), Poenix (Arizona) și Columbus (Ohio).
Președintele Donald Trump a postat pe Twitter despre protestele din Minnesota: ”când încep jafurile, încep împușcăturile”. Twitter a marcat postarea pe motiv că violează regulile platformei și că ”glorifică violența”.
(sursa foto: HEPTA)
Un comisariat de poliţie din Minneapolis, incendiat în a treia noapte de confruntări cu poliţia după uciderea lui George... „Mă împușcă! Mă Împușcă!” O echipă de jurnaliști, atacată de forțele de ordine în timp ce transmitea live. „Direct spre ...