Antena Căutare

Justitie pe roti, in Pakistan: Tribunalul mobil strabate tara pentru rezolvarea rapida a conflictelor

Justitia din Pakistan a devenit mobila. Un autocar in care a fost improvizata o sala de judecata circula in provincia Khyber Pakhtunkwa si gazduieste procese rapide, relateaza Al Arabiya.

Autocarul in valoare de 98.000 de dolari, de culoare verde, seamana mai mult cu un fast food ambulant atunci cand este stationat, iar la intrare se monteaza o prelata. Indiferent de aspect, scopul sau este laudabil.

Judecatorul Judge Wadood, primul insarcinat sa prezideze sedintele de judecata din tribunalul mobil, rezolva disputele din cele mai periculoase zone ale tarii. Astfel, se incearca evitarea prelungirii proceselor pe o durata de cativa ani, o problmea frecventa a justitiei pakistaneze.

Opt judecatori si 18 avocati au fost instruiti sa gaseasca solutii simple si rapide pentru litigiile care ar putea duce la procese interminabile. Intr-o singura zi, intr-o suburbie a orasului Peshawar, au fost rezolvate 30 de cazuri.

Daca tribunalul mobil se va dovedi un proiect de succes, vor fi cumparate mai multe autocare, dar inca nu se stie cat de receptivi vor fi pakistanezii la aceasta forma de justitie.

O alta problema care ar pune piedici extinderii programului este securitatea. Pana acum, tribunalul mobil a circulat intr-o singura provincie, dar chiar si acolo, escortat de politie.

Foto: YouTube/GeoNews

Marea Britanie nu va interveni in Siria... Casatoriile gay, recunoscute fiscal in SUA. Iata ce presupune asta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x