Antena Căutare

Kim Jong-Un, marea speranta a coreenilor. Occidentul pune sub semnul intrebarii viitorul Coreei de Nord

Noul lider al Coreei de Nord, Kim Jong Un, este deja prezentat de organele de presa de la Phenian drept marea speranta a poporului indoliat si coplesit de durere. In acest timp, analistii occidentali se intreaba ce viitor va avea Coreea de Nord sub conducerea unui tanar lipsit de experienta.


Ceilalti doi fii ai lui Kim Jong Il au lipsit, pana acum, cu desavarsire de la ceremoniile de doliu. Despre fiul cel mai mare se stie, de altfel, ca a fost dezmostenit inca de acum 10 ani, dupa ce a incercat sa intre cu pasaport fals in Japonia, pentru a vedea... parcul Disneyland. Analistii occidentali si sud-coreeni nu cred, totusi, ca la Phenian va izbucni o lupta pentru putere, deoarece Kim Jong Il si-a pregatit cu grija succesiunea. Deocamdata, nord-coreenii nu par sa aiba alt gand decat jelirea liderului lor disparut.

Presa occidentala se preocupa si de soarta corpului neinsufletit al lui Kim Jong Il. Potrivit ziarului Guardian, el ar putea fi pur si simplu ingropat si nu imbalsamat ca tatal sau, Kim Ir Sen, care a condus regimul inaintea sa. Aceasta pentru ca imbalsamarea ar costa prea mult, intr-un moment in care tara se confrunta cu foametea si ruina economica.

Suedia legalizeaza marijuana ca medicament... Bilantul victimelor confruntarilor din Siria depaseste 200 de morti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x