Antena Căutare

Kofi Annan, numit emisar special al ONU si Ligii Arabe pentru criza din Siria

Fostul secretar general al ONU, Kofi Annan, a fost desemnat joi "emisarul comun al ONU si Ligii Arabe pentru criza din Siria", a anuntat Organizatia Natiunilor Unite intr-un comunicat citat de presa internationala, relateaza Hotnews.

Kofi Annan va fi asistat de un "adjunct ales din regiunea araba", se precizeaza in comunicatul comun al lui Ban Ki-moon si Ligii Arabe Nabil al-Arabi, respectiv secretarii generali ai ONU si Ligii Arabe. Textul nu ofera insa numele acestui adjunct arab.


Emisarul va fi responsabil "sa ofere bunele sale oficii, in scopul de a pune capat tuturor formelor de violenta, a incalcarii drepturilor omului si de a promova o solutie pasnica la criza siriana", informeaza comunicatul.

Domnul Annan "va purta o gama larga de consultari in Siria si in afara Siriei, cu toate partile implicate, in scopul de a pune capat violentei si crizei umanitare"din tara. Intr-o rezolutie adoptata saptamana trecuta, Adunarea Generala a ONU a cerut Damascului sa puna capat represiunii feroce impotriva populatiei sale civile si a solicitat numirea unui emisar special al ONU. Rusia si China au votat impotriva, dupa ce au opus vetoul lor la doua rezolutii ale Consiliului de Securitate asupra Siriei.

Ghanezul Kofi Annan, in varsta de 73 de ani, a fost secretar general al ONU timp de zece ani, din 1997 pana in 2006. El a fost distins cu premiul Nobel pentru Pace in 2001, impreuna cu ONU. Represiunea din Siria a facut pana acum aproximativ 7.600 de morti din martie 2011, potrivit organizatiilor siriene de aparare ai drepturilor omului.

foto: EPA/ Intact Images

Un politist roman din statul Washington a fost impuscat mortal de un infractor... Cersetorii romani de etnie roma au invadat Norvegia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x