Antena Căutare

La cinci decade de la discursul "I Have a Dream" al lui Luther King, Obama il va sustine in acelasi loc

Barack Obama va marca 50 de ani de la discursul "I have a dream" al lui Martin Luther King, pe 28 august, printr-o intervenţie de la locul în care a fost susţinut discursul istoric, la Washington.

Primul presedinte de culoare al Statelor Unite va rosti un discurs pentru a comemora implinirea a jumatate de secol de la "Marsul asupra Washingtonului pentru Libertate si Locuri de Munca", organizat de catre pastorul din Atlanta Martin Luther King Jr., simbol al apararii drepturilor civile, conform Mediafax.

Pe 28 august 1963, acesta a rostit in fata a aproape 250.000 de persoane, pe treptele "Memorialului Lincoln", faimosul discurs public "I have a dream" ("Am un vis") in care si-a exprimat dorinta de a detensiona relatiile intre comunitati. Washingtonul urmeaza sa celebreze in perioada 21-28 august aceasta aniversare, cu servicii religioase, un mars care va repeta traseul din urma cu 50 de ani, un "Festival al Libertatii" si conferinte.

Martin Luther King Jr. ( 1929-1968) a fost un pastor baptist nord-american, activist politic, cunoscut mai ales ca luptator pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din Statele Unite ale Americii.

Foto: Wikipedia

450 de milioane de dolari, premiul la loteria din SUA. Oricine poate participa... Peste 4.000 de cadavre gasite la Londra, in timpul lucrarilor la Crossrail...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x