Antena Căutare

Le Figaro: "Romania, o noua oaie neagra a UE"

Cotidianul francez Le Figaro apreciaza, intr-un articol-analiza intitulat "Romania, o noua oaie neagra a UE" si semnat de Arielle Thedrel, ca Bucurestiul da de furca Bruxelles-ului, care nu poate face altceva decat sa constate "dificultatea anumitor tari foste comuniste de a se andoca la valorile sale fundamentale". Desi Ungaria lui Viktor Orban este de dreapta, in timp ce Romania lui Victor Ponta se declara de stanga, ambele evidentiaza "fragilitatea constructiei europene".

Le figaro scrie ca Victor Ponta reprezinta noua generatie a PSD, care, la fel ca PDL-ul lui Traian Basescu, a rezultat din FSN, mostenitorul PCR. Dupa ce a dominat scena politica in primii 15 ani ai tranzitiei postcomuniste, PSD revendica o identitate social-democrata, desi elitele sale sunt alcatuite din oligarhi si baroni locali, comenteaza publicatia, citandu-l pe Teodor Baconschi care ii acuza de "controlul economiei nationale", cultivarea clientelismului prin "metode mafiote" si continuarea "perceperii UE ca pe ceva exotic".

Romania nu era pregatita sa adere la UE in 2007, continua Le Figaro citandu-i pe Bancoschi si Alexander Gussi, care afirma ca daca nu ar fi aderat "ar fi basculat deja in tabara statelor postsovietice". "Indiferent de epilogul acestei crize, pagubele sunt profunde", conchide publicatia franceza, subliniind ca "UE iese mai slabita in urma ei, iar clasa politica romaneasca mai patata ca niciodata".

AFP: "Romania se pregateste sa voteze destituirea presedintelui"... Epidemie de Ebola in Uganda: 14 morti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x