Antena Căutare

LiveVIDEO! Egiptul, in prag de razboi civil: Bilantul violentelor - 1 mort si 611 raniti

Confruntari violente au loc in prezent in Piata Tahrir din capitala Egiptului. Simpatizantii presedintelui Hosni Mubarak s-au ciocnit in Cairo cu miile de protestatari care cer demisia liderului egiptean, informeaza Sky News.

UPDATE 23.30: Inca au loc lupte in jurul Pietei Tahrir, in special in preajma Muzeului National al Egiptului. Oamenii arunca in continuare cu cocktail-uri Molotov. Din cand in cand se aud focuri sporadice de arma dintr-o parte in alta a pietei. Focurile de arma ar putea veni de la soldatii care incearca sa opreasca oamenii sa se urce pe tancurile lor, relateaza BBC.

UPDATE 22.40:
Ministrul egiptean al Sanatatii, Ahmed Hosni, a declarat agentiei de presa Mena, citata de BBC, ca 611 oameni au fost raniti in urma confruntarilor de strada. Hosni anuntase anterior ca o persoana a fost ucisa in urma ciocnirilor dintre demonstranti de la Cairo.

UPDATE 21.50:
Un consilier apropiat presedintelui Hosni Mubarak a declarat pentru BBC ca seful statului este decis sa ramana in functie.

UPDATE 20.45:
In urma confruntarilor de pe strazile din Cairo, cel putin un om a murit si alti 600 au fost raniti. Armata a intervenit cu tunuri de apa, dupa ce protestatarii au refuzat sa paraseasca piata Tahrir.

UPDATE 20.25:
Ministerul egiptean al Apararii cere evacuarea pietei Tahrir. Anuntul a fost facut prin intermediul televiziunii nationale. Oamenii refuza sa plece

UPDATE 19.30:
Soldati in masini descoperite striga la oameni sa se adaposteasca, sa intre in case, potrivit corespondentului al-Jazeera.

UPDATE 18.50: Pe o strada de langa Muzeul Egiptului a izbucnit un foc si un altul in cladirea de vis-a-vis. Inca nu se stie daca focul s-a extins si in celebrul muzeu, potrivit BBC.

UPDATE 18.25: Potrivit postului Al Arabya, peste 500 de oameni au fost raniti in urma ciocnirilor violente de astazi



UPDATE 18.15: Membrii echipei TVR in Egipt au fost retinuti temporar si amenintati cu cutitul

UPDATE 18.05: Revoltele din Egipt au impins petrolul peste pragul de 100 dolari/baril

UPDATE 18.00: Fortele de ordine au recurs la tunuri de apa pentru dispersarea manifestantilor

UPDATE 17.45: Ministerul de Externe egiptean a anuntat ca refuza "tranzitia imediata" solicitata de liderii puterilor internationale

UPDATE 17.25: Ambasadorul Romaniei la Cairo, Gheorghe Dumitru, a declarat ca cetatenii romani continua sa ceara sprijin ambasadei in diferite probleme cu care se confrunta, ca aproape toti turistii romani din Egipt au plecat si ca nu s-au inregistrat cereri de evacuare in masa

UPDATE 17.20: Armata egipteana incearca sa desparta cele doua tabere de protestatari cu gaze lacrimogene.

UPDATE 16.30: Fox News anunta ca in piata Tahrir din Cairo s-au auzit focuri de arma. Mai multe echipe de jurnalisti au fost atacate de manifestanti

UPDATE: 15.50: Mohamed ElBaradei, unul dintre liderii Opozitiei din Egipt, a declarat intr-un interviu pentru BBC ca se teme ca luptele intre protestatari si sustinatorii lui Hosni Mubarak din Piata Tahrir sa nu se transforme "intr-o baie de sange"

UPDATE 15.30: Zeci de persoane au fost ranite grav. Soldatii inca nu intervin in confruntari. AFP citeaza manifestanti antiguvernamentali care sustin insa, ca exista politisti in civil prin multime.

UPDATE 15:20: Armata a inconjurat piata cu tancuri, iar soldatii sunt pregatiti sa intervina in orice moment.

UPDATE 15:10:
Vezi o galerie foto impresionanta cu violentele ce au loc la Cairo pe jurnalul.ro!

UPDATE 15:05:
Serviciile de internet sunt din nou disponibile in Egipt, scrie Al Jazeera, dupa ce in urma cu cinci zile acestea fusesera oprite.

UPDATE 15:00:
Mai multi oameni au fost raniti in timpul conflictelor, informeaza AFP. Politisti in civil ar fi intrat in forta in Piata Tahrir.

UPDATE 14:50: Reporter The Guardian: "Am vazut persoane inarmate cu cutite. Protestatarii sunt pregatiti pentru confruntari sangeroase".




UPDATE 14:45:
Mii de oameni continua sa soseasca in Piata Tahrir. Multimea creste cu fiecare minut.

UPDATE 14:45: Grenade lacrimogene au fost aruncate in multime. Un reporter Al Jazeera sustine ca a vazut un om cu capul zdobit.

UPDATE 14:45: BBC confirma ca in Piata Tahrir au loc ciocniri violente intre suporterii lui Mubarak si protestatari.

UPDATE 14:45: Potrivit The Guardian, ciocniri violente au loc intre cele doua tabere. Militarii nu intervin in conflict.

UPDATE: 14.10: Presedintele egiptean, Hosni Mubarak, a primit un mesaj cel putin interesant din parte armatei. Reprezentantii armatei i-au transmis ca nu vor sa-l umileasca si sa "sfarseasca precum Nicolae Ceausescu", relateaza The Guardian


UPDATE 14.00: Lider din Fratia Musulmana: "Sustinem continuarea protestelor pana cand Mubarak demisioneaza. Nu vor avea loc negocieri cu vice-presedintele Suleiman," a declarat Abdel Monem Abu El Fatouh.

In Alexandria, au avut deja loc confruntari intre cele doua tabere. Opozitia indeamna populatia sa iasa in strada si sa participe vineri la o manifestatie de amploare.


Sustinatorii lui Mubarak se afla la mai putin de un kilometru de Piata Tahrir. Acestia sustin ca liderul egiptean a facut suficiente concesii si ca ar trebui sa plece din functie atunci cand va dori el.

VEZI AICI IMAGINI LIVE DE LA PROTESTELE DIN EGIPT!




Hosni Mubarak a anuntat marti seara ca nu mai candideaza la presedintia Egiptului. Presedintele american Barack Obama a fost cel care l-a determinat pe liderul egiptean sa ia aceasta decizie.

In ciuda anuntului facut de Mubarak, o parte dintre protestatari vor ca acesta sa plece imediat. Oamenii promit ca vor ramane in strada atat cat va fi nevoie.

Peste 300 de manifestanti au murit in timpul protestelor care au inceput in urma cu mai bine de o saptamana.

WikiLeaks: O firma romaneasca a vandut Libiei pistoale AK-47... Armata egipteana, catre Mubarak: "Nu vrem sa te umilim si sa sfarsesti precum Ceausescu"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x