Londra şi Paris sunt în fierbere! ALERTE CU BOMBĂ în 19 şcoli şi licee din Anglia şi Franţa

 

Londra şi Parisul fierb la propriu, după ce mai multe licee au fost evacuate în urma unor alerte cu bombă.

Chiar în aceste momente, poliţia din Paris desfăşoară operaţiuni la cinci licee din cauza unor alerte cu bombă, relatează site-ul cotidianului Le Figaro. Printre instituţiile de învăţământ vizate se numără liceele Henri IV şi Charlemagne, potrivit France Info. 

În urma ameninţării, elevii au fost evacuaţi în curtea clădirilor. 

În Londra, 14 şcoli au fost evacuate după ce forţele de ordine au fost alertate prin intermediul a cinci apeluri telefonice, fiind anunţate că în instituţiile de învăţământ au fost ascunse bombe. Toate cele 14 instituţii de învăţământ (şase din Birmingham, patru din Londra şi încă patru din Cornwall) au fost evacuate în cursul zilei de marţi, ca urmare a ameninţărilor conform cărora în clădirile respective ar fi amplasate mai multe bombe. Ameninţările vin la o săptămână după ce alte trei şcoli au fost evacuate din acelaşi motiv, însă forţele de ordine au declarat atunci că nu au fost găsite materiale explozive.

                                                                                                 Autorităţile sunt în alertă

Ameninţările vin la o săptămână după ce alte trei şcoli au fost evacuate din acelaşi motiv, însă forţele de ordine au declarat atunci că nu au fost găsite materiale explozive.

"Din informaţiile strânse până în acest moment reiese că nu există vreo ameninţare credibilă în urma acestor telefoane, urmând să se deschidă o investigaţie pentru a descoperi persoanele responsabile de aceste apeluri", a declarat Carl Foulkes din cadrul departamentului de poliţie din West Midlands, conform dailymail.co.uk.

Potrivit declaraţiilor date jurnaliştilor de la The Sun de către părinţi, în zone au ajuns numeroase patrule de poliţie, iar elevii au părăsit sălile de curs, după care au fost mutaţi în alte clădiri.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe