Antena Căutare

MAE a emis atenționare de călătorie pentru românii care călătoresc acum în Spania. Ce trebuie să știe turiștii

Românii care călătoresc în Spania trebuie să fie atenți în această perioadă pentru că MAE a emis un avertisment de călătorie. Andaluzia este sub cod roțu de caniculă.

turistă în Spania
Ministerul Afacerilor Externe a emis atenționare de călătorie pentru românii care călătoresc acum în Spania | Shutterstock

Românii care călătoresc sau tranzitează pe 9 august 2023 Regatul Spaniei - Comunitatea Autonomă Andaluzia trebuie să știe că se vor confrunta cu un disconfort termic accentuat. Ministerul Afacerilor Externe i-a anunțat pe români că Agenţia Meteorologică locală a emis cod roșu de caniculă pentru 9 august 2023.

Citește și: O turistă a avut o surpriză neplăcută după ce și-a închiriat două șezlonguri pe o plajă din Costinești. Cât a avut de plată

Ministerul Afacerilor Externe, avertisment de călătorie pentru români

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Spaniei - Comunitatea Autonomă Andaluzia, că Agenția Meteorologică locală - AEMET a emis un cod roşu de caniculă, pentru perioada 8-9 august 2023.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al Consulatului General al României la Sevilla: + 34648212169”, se arată în anunțul MAE.

Citește și: Un român s-a supărat după ce a văzut cât trebuie să plătească pentru o felie de lămâie, la un restaurant de pe litoralul românesc

MAE i-a informat pe români cu privire la condițiile de călătorie în Spania.

Cetățenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Spania.

Intrarea în Spania este permisă cu pașaportul sau cartea de identitate valabile.

Pentru verificarea condițiilor speciale de intrare și ședere, recomandăm consultarea informațiilor oficiale furnizate de Ministerul de Interne al Regatului Spaniei (http://www.interior.gob.es/).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care intenționează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze ambasadei sau oficiilor consulare ale României și să își anunțe prezența în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactați în situații de urgență.

Nu există controale decât în mod excepțional la granițele interne dintre statele semnatare ale Acordului Schengen: Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, precum și Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția (ultimele patru nefiind membre ale UE).

Din motive de ordine publică, sănătate publică sau de securitate națională, la granițele interne ale UE se pot introduce controale, pentru perioade limitate.

Citește și: Cât a ajuns să coste o ciorbă la mare. Un român, uimit de prețurile de pe litoralul românesc: ”Pregătiți-vă cu mâncare de acasă”

Cât a crescut Afraa, ”copilul miracol” născut sub dărâmăturile din Siria. A supraviețuit seismului și a primit o șansă l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x