Antena Căutare

MAE: Nu sunt romani printre victimele seismului din Japonia

Pana in momentul de fata nu exista semnalate victime sau persoane aflate in dificultate in randul cetatenilor romani din Japonia in urma cutremurului produs astazi in nord-estul acestei tari, potrivit informatiilor transmise de Ambasada Romaniei la Tokyo, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al MAE, Doris Mircea.

'Ambasada Romaniei este in contact cu autoritatile japoneze, iar in cazul in care se vor semnala astfel de cazuri, se va actiona prompt si se va oferi asistenta consulara specifica', a mentionat sursa citata.

Totodata, oficialul MAE a aratat ca Ambasada Romaniei din Japonia mentine legatura si cu cetatenii romani aflati in aceasta tara, insa acest demers este ingreunat de faptul ca in zona de nord-est, afectata de puternicul seism, liniile telefonice si de Internet sunt inca nefunctionale.

De asemenea, misiunea diplomatica a Romaniei nu poate cunoaste numarul si adresele cetatenilor romani aflati in zona expusa cutremurului, deoarece nu exista obligatia semnalarii prezentei acestor cetateni intr-un registru cu datele acestora, reactia in situatie de criza fiind dificila, la fel cum s-a intamplat si in Libia, a mai evidentiat oficialul MAE.

Stai la curent cu evolutia situatiei din Japonia! Citeste si:

LIVE! UPDATE: Calamitate in Japonia: Cutremur de 8,8 grade si tsunami de 10 metri!

Sursa: Jurnalul National

Japonia, una dintre cele mai active zone seismice din lume... Fortele navale nipone, mobilizate in zona cutremurului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x