Maica Tereza va fi canonizată într-o ceremonie desfăşurată la Vatican duminică, la ora locală 10.30, oficiată de Papa Francisc. În Piaţa Sfântul Petru sunt aşteptate sute de mii de persoane, iar la Calcutta vor avea loc, de asemenea, ceremonii organizate de Missionaries of Charity, ordin romano-catolic înfiinţat de Maica Tereza în 1950
Cunoscută pentru munca în beneficiul nevoiaşilor din India, unde şi-a petrecut cea mai mare parte din viaţă, două vindecări miraculoase, după moartea Maicii Tereza, în 1997, au fost atribuite demersurilor sale, scrie BBC.
Laureată a premiului Nobel pentru pace pe 1979, ea şi-a dedicat întreaga viaţă ajutorării săracilor, bolnavilor şi orfanilor. Maica Tereza a fost beatificată în 2003, de Papa Ioan Paul al II-lea. Beatificarea, care necesită înfăptuirea unui miracol, este ultima etapă înainte de sanctificare.
Totuşi, există mai multe voci care au criticat activitatea ei. Mai multe persoane au atras atenţia asupra lipsei normelor de igienă în spitalele conduse de comunitatea sa de călugăriţe şi că Maica Tereza ar fi acceptat bani din partea dictatorilor pentru acţiunile sale caritabile.
În 2002, Vaticanul a stabilit că o femeie din India care avea o tumoare la stomac a fost vindecată miraculos, după ce s-a rugat la Maica Tereza.
Papa Francisc a recunoscut, în urmă cu un an, un alt miracol, atribuit Maicii Tereza - vindecarea inexplicabilă a unui bărbat care suferea de o maladie cerebrală mortală.
De obicei, este nevoie de zeci de ani ca oamenii să fie sanctificaţi, însă beatificarea acordată de Papa Ioan Paul al II-lea a grăbit acest proces. Papa Francisc va încheia sactificarea Maicii Tereza cu o ceremonie, în luna noiembrie.
Afganistan: Cel puțin 35 de morți și 20 de răniți într-o coliziune între un autocar și un camion cisternă... Atac sângeros în Kabul! Peste 24 de persoane au fost ucise, iar alte 91 sunt rănite...