Antena Căutare

Mars pentru legalizarea casatoriilor gay, in Franta

Mii de oameni au indurat temperaturile scazute din Paris, ca sa manifesteze pentru legalizarea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex. Un proiect de lege urmeaza sa fie dezbatut in Parlament, luna viitoare, si este una dintre promisiunile facute de Francois Hollande in timpul campaniei pentru alegerile prezidentiale.

Oamenii au iesit in strada pentru a-si arata sustinerea fata de legalizarea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex. Subiectul a starnit proteste de amploare in Franta. Printre demonstranti s-au aflat si membri ai partidelor de stanga, sindicalisti si voluntari ce militeaza pentru recunoasterea minoritatilor sexuale.

"Vrem sa fim recunoscuti pentru copiii nostri. Partenerul meu nu are niciun drept asupra copiilor nostri, fiindca nu suntem casatoriti. Casatoria este singura cale de a fi recunoscuti amandoi ca parinti", spune un manifestant.

Demonstrantii i-au cerut liderului francez, Francois Hollande, sa isi onoreze promisiunile facute in campania prezidentiala.

Ultimele sondaje arata ca 60 la suta dintre francezi sprijina casatoriile intre persoane de acelasi sex, in timp ce doar 46 de procente sunt de acord ca aceste cupluri sa adopte copii. Proiectul de lege va fi dezbatut in Parlament luna viitoare.

Silvio Berlusconi s-a logodit cu o femeie cu 49 de ani mai tanara decat el... Barack Obama le-a omagiat pe cele 26 de victime ale atacului de la scoala din Newtown...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x