Antena Căutare

Martin Schulz a fost ales presedinte al Parlamentului European

Liderul grupului socialist din Parlamentul European, germanul Martin Schulz, a fost ales, marti, la Strasbourg, presedinte al PE, el fiind votat de 387 dintre deputatii europeni.

Schulz a fost declarat presedinte al Parlamentului European dupa primul tur de scrutin, intrunind majoritatea calificata a voturilor.

Martin Schulz a fost propus la presedintia PE de grupul S&D, insa a fost sustinut si votat si de popularii din PPE, ca urmare a unei intelegeri dintre cele doua grupuri.

PPE si S&D au convenit, printr-un acord informal, in 2009, la inceputul actualului mandat, sa isi imparta presedintia Parlamentului European, cele doua grupuri detinand majoritatea confortabila.

Grupul PPE, care a detinut doi ani si jumatate presedintia PE prin Jerzy Buzek, nu a avut candidat la alegerile de marti.

La functia de presedinte al PE au mai candidat Diana Wallis, sustinuta de grupul ALDE, care a intrunit 141 voturi, si conservatorul Nirj Deva, care a obtinut 142 voturi, iar 29 de voturi au fost declarate nule.

Schulz va detine presedintia PE doi ani si jumatate, pana la alegerile europarlamentare din vara anului 2014.

Citeste si Jurnalul!

Comisia Europeana a somat Guvernul Ungariei cu sanctiuni daca nu schimba legislatia... Greva generala de 24 de ore si miting de amploare in Grecia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x