Antena Căutare

Melescanu: Neadoptarea rapoartelor Bulgariei pe Schengen afecteaza si Romania

Senatorul PNL Teodor Melescanu a declarat, astazi, ca neadoptarea rapoartelor Bulgariei pe Schengen afecteaza si Romania, avand in vedere ca cele doua state vor intra impreuna in acest spatiu pentru ca au o frontiera comuna.

Melescanu a precizat ca orice desincronizare in ceea ce priveste adoptarea rapoartelor celor doua state de catre membrii grupului de evaluare Schengen afecteaza ambele tari.

Intrebat daca neadoptarea rapoartelor Bulgariei constituie un obstacol si pentru Romania, al carei raport a fost adoptat, Melescanu a raspuns afirmativ.

"Raspunsul este clar da, pentru ca Romania si Bulgaria vor intra impreuna in Schengen. Nu se poate pune problema de a intra noi mai inainte sau ei mai inainte pentru ca avem o frontiera comuna, care este Dunarea si Dobrogea", a declarat Melescanu.

El a precizat ca trebuie vazuta cauza pentru care rapoartele Bulgariei nu au fost adoptate.

"Trebuie vazut care e cauza pentru care nu au fost adoptate aceste raporte - nu au avut timp sa le studieze, sunt nemultumiti - pentru ca si noi am avut cu grupul Sch-Eval asemena probleme, cand Franta a mai cerut termen de studiere. Trebuie vazut care e cauza si care sunt perspectivele. Dar, fara indoiala ca orice desincronzare in aceasta materie afecteaza ambele tari", a spus Melescanu.

Sursa: Jurnalul National

Egipt: Mohamed El Baradei, laureat al premiului Nobel pentru Pace, arestat pentru participare la proteste... Alerta maxima in Egipt: Autoritatile egiptene au taiat accesul la internet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x