Antena Căutare

NASA: Gaura neagra "tanara", in apropierea sistemului nostru Solar!

Specialistii Agentiei Spatiale Nord Americane (NASA) au descoperit o gaura neagra "tanara", a carei masa ar fi de cinci ori cat cea a Soarelui.

Descoperirea a fost facuta de catre Observatorul Chandra, unul dintre cele mai performante din lume.

Gaura neagra identificata de specialisti are o varsta de numai 30 de ani, ceea ofera o oportunitate unica pentru a observa acest tip de corp ceresc si dezvoltarea sa in timp, a anuntat NASA.

"Ea este o ramasita a supernovei SN 1979C si este situata in galaxia M100, la circa 50 de milioane de ani lumina de Pamant", au adaugat specialistii americani.

Cercetatorii cred ca SN 1979C, descoperita initial de un astronom amator in 1979, s-a format cand o stea de aproximativ 20 de ori mai mare decat Soarele nostru a explodat.

"Datele culese au relevat o sursa de raze X stabila, in perioada 1995 - 2007. Acest lucru sugereaza existenta unei gauri negre, care este alimentata fie de materia atrasa in interior de la supernova, fie de un sistem binar. Daca interpretarea noastra este corecta, este cel mai apropiat exemplu unde este observata nasterea unei gauri negre", au mai explicat specialistii NASA in conferinta de presa.

Surse NY Times: SUA au adapostit nazisti dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial... Italia: Roman arestat, dupa ce a fost prins cu 1,7 kg de cocaina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x