Antena Căutare

Nicolas Sarkozy, huiduit dupa ce a confundat Alsacia cu Germania

Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei, a confundat regiunea franceza Alsacia cu Germania, in cadrul unei vizite pe care o efectua intr-o localitate rurala din nord-estul Frantei, relateaza site-ul postului Europe 1.

Anul 2011 a inceput, pentru Nicolas Sarkozy, cu o eroare in materie de geografie, a comentat Europe 1. In timpul vizitei de marti din comuna franceza Truchtersheim, Sarkozy a confundat regiunea Alsacia cu Germania.

"Pot accepta distorsiunile in materie de concurenta cu India si China, dar cu Germania este total de neinteles. Si, draga domnule Philippe Richert (presedintele regiunii Alsacia), nu o spun doar pentru ca sunt in Germania", a spus Sarkozy. Insa presedintele francez s-a corectat repede: "Sunt in Alsacia".

Dar a fost prea tarziu, el fiind huiduit si starnind hohotele de ras ale audientei.

Regiunea Alsacia - din estul Frantei, la frontiera cu Germania - a fost obiectul a numeroase dispute intre cele doua tari in secolele 19 si 20. Alsacia a fost de mai multe ori fie teritoriu francez fie german.

Sursa: Antena3

Protest inedit in PE: Parlamentarii si-au pus botnite!... PE incurajeaza adoptiile pentru a asigura dreptul copilului la o familie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x