Live acumAcces Direct
Prime Time 20:25Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Caz scandalos! O femeie asimptomatică a infectat cu noul coronavirus alte 71 de persoane, în mai puțin de 60 de secunde. Cum a fost posibil 

O femeie, care a contractat coronavirusul în Statele Unite ale Americii și care era asimptomatică în momentul în care s-a întors în China, a infectat nu mai puțin de 71 de persoane după ce a folosit liftul clădirii în care locuia o singură dată, astfel că acea călătorie a durat mai puțin de 60 de secunde.

Caz scandalos! O femeie asimptomatică a infectat cu noul coronavirus alte 71 de persoane. Cum a fost posibil

Studiul a fost publicat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA, iar medicii au ajuns la această concluzie după ce au observat că secvențele genomice ale virusului au fost distincte de genomele virale care circulau la acel moment în China.

”Înainte de 9 aprilie 2020, provincia Heilongjiang, China, nu raportase niciun caz nou de COVID-19 din data de 11 martie 2020. Pe 9 aprilie, SARS-CoV-2 a fost diagnosticat la 4 pacienți. Până la 22 aprilie, peste 71 de persoane fuseseră infectate. Originea probabilă a acestui grup este un caz importat de la un călător asimptomat”, se arată în studiul publicat de CDC.

În momentul în care s-a întors din Statele Unite ale Americii, aceasta nu prezenta niciun simptom. Ba mai mult, ea fusese testată negativ pentru coronavirus și trebuia să stea în carantină. Ea a folosit, însă, liftul clădirii în care locuia.

Noi cifre alarmante! Crește iar numărul de cazuri în România: 637 îmbolnăviri raportate în ultimele 24 de ore și tot mai mulți morți

Astfel, în următoarele zile, mama ei și iubitul acesteia au participat la o petrecere cu alte persoane, dintre care la câteva zile distanță una a ajuns la spital din cauza unui atac cerebral. Alături de această persoană au stat și fii care au participat la petrecerea respectivă. Ele nu au fost, însă, testate pentru coronavirus, iar câteva zile mai târziu au apărut simptomele.

Primul caz confirmat pozitiv a fost contactul direct al vecinului, respectiv iubitul mamei sale. A urmat vecinul și mama sa, dar și pacientul internat în spital în urma accidentului cerebral. Acesta fusese mutat între timp la un alt spital. În timpul internării, alte 28 de persoane au fost infectate cu coronavirus în zona de gardă și alte persoane în zona computerului tomograf sau pe alte secții ale spitalului, inclusiv 5 asistente și un medic. La cel de al doilea spital au fost 20 de persoane infectate de pe secția unde fusese internat pacientul.

Ministrul Sănătății ia decizii drastice: "Vreau neapărat legea carantinării. Suntem singura țară din Europa care nu o are"

În urma anchetei epidemiologice, autoritățile au stabilit că niciuna dintre persoanele care au transmis virusul nu a avut antecedente de călătorie sau ședere în zonele afectate cu transmitere susținută a SARS-CoV-2 în cele 14 zile înainte de diagnostic, sugerând că SARS-CoV-2 provenea de la contactul cu alte persoane.Astfel, autoritățile au ajuns la concluzia că femeia infectată cu noul coronavirus în Statele Unite ale Americii, care era asimptomatică, a transmis virusul.

Este oficial! Amenzi între 10.000 şi 200.000 de lei, pentru angajați și angajatori! Ce greșeli îi pot face buni de plată

„Pe 15 aprilie, Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor a secvențiat întregul genom din 21 de probe din cluster. Genomii virali au fost identici în 18 cazuri și alte 3 cazuri au avut o diferență de 1-2 nucleotide, ceea ce indică faptul că SARS-CoV-2 provenea din același punct de origine. Secvențele genomului viral din cluster au fost distincte de genomurile virale care circulau anterior în China, indicând virusul originar din străinătate și sugerează că cazul A0 este originea infecției pentru acest grup”, concluzionează studiul publicat de CDC.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro