Doi membri ai echipajului se aflau într-o barcă de salvare pe mare, iar alţi patru au fost daţi dispăruţi, iniţial.
O navă cargo cu proprietari estoni, sub pavilion Panama, s-a scufundat în largul portului Odesa, după o explozie
Toţi şase au fost ulterior găsiţi de un serviciu local de salvare ucrainean, au mai precizat proprietarii navei.
Nava este deţinută de compania Vista Shipping Agency din Estonia. Statul baltic este membru NATO şi are graniţă cu Rusia.
Nava fusese ancorată în largul coastei ucrainene după ce părăsise portul sudic, Chornomorsk, lângă Odesa. Cauzele exploziei nu sunt clare.
Potrivit oficialilor din armata ucraineană, Rusia trimite nave de desant amfibii pentru a ocupa Odesa, un oraş din Ucraina, care are un milion de locuitori şi este un port maritim important, în timp ce trupele ruse continuă să avanseze în sudul Ucrainei, potrivit news.ro.
Interviu din buncărul lui Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, se adăpostește de bombele trimise de armata rusă într-un buncăr. Într-un interviu difuzat de CNN, acesta pare epuizat și are lacrimi în ochi atunci când vorbește despre familia lui.
Citește și: Ce probleme medicale ar avea Vladimir Putin. Ar fi fost operat în 2020 pentru a fi tratat de cancer
Volodimir Zelenski a spus că doar muncește și doarme de când a început războiul cu Rusia. Vizibil obosit, el s-a încurcat când a amintit de ziua în care și-a văzut ultima dată familia. Ba mai mult, a părut că-și reține lacrimile când a adus vorba de cei dragi.
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, s-a întristat când reporterii au adus vorba despre familia lui și le-a spus solemn: „Nu, nu, nu pot să-i văd”. Interviul a avut loc în ziua a șaptea a invaziei ruse.
Unul dintre jurnaliști a întrebat: „Când i-ai văzut ultima dată?”. „Înainte de acest război”, a venit răspunsul președintelui Ucrainei, înainte de a se corecta: „Nu, acum două zile”.
Soția lui Zelensky, Olena, și doi copii, în vârstă de 17 și nouă ani, se ascund în Ucraina, pe fondul temerilor că Kremlinul vrea să ucidă sau să închidă întreaga clasă politică a Ucrainei.
Între timp, Kievul și alte orașe din Ucraina sunt atacate de armata rusă. În oraşul-port Mariupol, de pe litoralul Mării Negre, autorităţile nu pot nici măcar să adune răniţii din cauza bombardamentelor constante lansate de trupele ruse.
„Nu putem lua nici măcar răniţii de pe străzi, din apartamente, pentru că bombardamentele nu se opresc”, a afirmat primarul oraşului, Vadim Boicenko, într-un videoclip postat pe reţelele sociale.
Ministerul rus al Apărării a îndemnat civilii să părăsească oraşul printr-un aşa-numit „culoar verde”.
Un purtător de cuvânt al rebelilor pro-ruşi a declarat, joi, că trupele ruse vor organiza „atacuri care vizează oraşul”, în cazul în care forţele ucrainene nu se predau.
Incendiu la centrala nucleară de la Zaporojie. Ce a transmis Zelenski după stingerea lui: „Rusia recurge la teroarea nuc... Ce au convenit Rusia și Ucraina în a doua rundă de negocieri. Ce se va întâmpla cu populația civilă...