Antena Căutare

O româncă, aleasă printre cei șase consilieri locali care fac legea în Montreal

O româncă va conduce în următorii patru ani destinele uneia dintre cele mai mari metropole din lume. Magda Popeanu a câştigat, la începutul lunii, alegerile locale din Montreal şi va ocupa funcţia de consilier al primăriei oraşului.

Magda Popeanu

Visul canadian al româncei a devenit realitate după opt ani de "luptă" politică.

Un succes românesc, dar pe pământ canadian. Este povestea Magdei Popeanu, o româncă de 49 de ani. A emigrat în Canada acum două decenii. Cariera ei politică a început de la o nemulţumire de simplu cetăţean. Pe strada din Montreal, unde locuia nu era atât de curat pe cât şi-ar fi dorit, iar românca a făcut o vizită la primărie.

”Mi-am spus că tot ce ţine de bunăstarea noastră colectivă, de viaţa în comun trebuie să mă intereseze. M-a cam deranjat modul în care aleşii locali m-au tratat şi mi s-au părut foarte aroganţi. Şi atunci am zis: De ce aroganţă în politică?", povestește Magda Popeanu.

Aşa că românca s-a înscris într-un partid. Se întâmpla în 2005, iar un an mai târziu a fost aleasă preşedinte al formaţiunii "Proiect Montreal". După opt ani de politică, Magda a fost aleasă consilier al primăriei. A devenit primul roman care a ajuns în Consiliul Municipal Montreal. Românca a obţinut cu 77 de voturi mai mult decât contracandidatul ei, care avea o mai mare experienţă politică.

”Eu voi face parte din cei şase aleşi care vor lua decizii legate de deszăpezire, curăţire, gestiunea apei, repararea străzilor. Pe mine m-a ales toată lumea”, spune românca.

Magda Popeanu va fi învestită oficial în funcţia de consilier la Primaria din Montreal săptămâna aceasta. În politică are un singur crez: ”Nu politica mă va schimba ci eu voi schimba politica”.

Un copil român, vedetă de cinema în Italia, din întâmplare... Tragedie transformată în miracol! S-a întâmplat în Ungaria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x