Franta continua sa fie teatrul celor mai ample demonstratii de protest fata de noua lege a pensiilor, care mareste varsta de pensionare de la 60 la 62 de ani, cu prelungirea ulterioara pana la 65 de ani. Autoritatile de la Paris, in frunte cu presedintele Nicolas Sarkozy, au avertizat ca nimic nu va opri punerea in aplicare a noilor masuri de reducere a deficitului bugetar.
In Marea Britanie, noul program de austeritate, prezentat drept cel mai drastic din istoria tarii, prevede, alaturi de restructurarea a 490.000 de locuri de munca in urmatorii trei ani, o crestere a duratei de activitate la 66 de ani pana in 2020, cu sase ani mai devreme decat planificarea initiala. Guvernul premierului conservator David Cameron spera sa obtina, astfel, o economie de 5 mld. lire sterline. Reactia populatiei nu a intarziat: sute de londonezi s-au adunat miercuri seara pe Downing Street, unde se afla resedinta oficiala a prim-ministrului, pentru a-si exprima nemultumirea. Romania intra, in randul tarilor europene unde noile reguli de retragere din activitate si noul cod al muncii au scos zeci de mii de oameni in strada.
In acest context, cabinetul international Mercer, specializat in resurse umane, a stabilit un clasament al regimurilor de pensii prac- ticate in tarile care intra in indicele mondial Mercer Melbourne.
Tot articolul, in Financiarul