Antena Căutare

Olanda, Elvetia si Suedia detin cele mai bune sisteme de pensii

Indicele mondial Mercer Melbourne privind sistemele regimurilor de pensii le claseaza in functie de gradul lor de suficienta, de viabilitatea si integritatea lor. Niciunul dintre cele 14 state cuprinse in acest indice nu a obtinut cota A, adica un scor de peste 80 de puncte.

Franta continua sa fie teatrul celor mai ample demonstratii de protest fata de noua lege a pensiilor, care mareste varsta de pensionare de la 60 la 62 de ani, cu prelungirea ulterioara pana la 65 de ani. Autoritatile de la Paris, in frunte cu presedintele Nicolas Sarkozy, au avertizat ca nimic nu va opri punerea in aplicare a noilor masuri de reducere a deficitului bugetar.

In Marea Britanie, noul program de austeritate, prezentat drept cel mai drastic din istoria tarii, prevede, alaturi de restruc­turarea a 490.000 de locuri de munca in urmatorii trei ani, o crestere a duratei de activitate la 66 de ani pana in 2020, cu sase ani mai devreme decat plani­ficarea initiala. Guvernul premie­rului conser­vator David Cameron spera sa obtina, astfel, o economie de 5 mld. lire sterline. Reactia populatiei nu a intarziat: sute de londonezi s-au adunat miercuri seara pe Downing Street, unde se afla resedinta oficiala a prim-minis­trului, pentru a-si exprima nemul­tumirea. Romania intra, in randul tarilor europene unde noile reguli de retragere din acti­vitate si noul cod al muncii au scos zeci de mii de oameni in strada.

In acest context, cabinetul international Mercer, specia­lizat in resurse umane, a stabilit un cla­sa­ment al regimurilor de pensii prac- ­ticate in tarile care intra in indicele mondial Mercer Melbourne.

Tot articolul, in Financiarul

SOCANT! Au sarit pe geam de la etaj, speriati de diavol... MAE da un milion de euro pentru un consulat in capitala Tunisiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x