ONU condamna represiunile din Siria

Organizatia Natiunilor Unite a adoptat o rezolutie ce condamna represiunile regimului presedintelui Bashar al-Assad din Siria. Votul a avut loc la cateva zile dupa blocarea unui text similar in Consiliul de Securitate de catre Rusia si China.

Rezolutia adoptata cere guvernului de la Damasc sa puna capat atacurilor impotriva populatiei civile, sustine eforturile Ligii arabe de a asigura o tranzitie democratica a puterii in Siria si recomanda numirea unui trimis special al ONU in aceasta tara.

Rusia, China, Cuba, Iran, Venezuela si Coreea de Nord, printre altii, au votat impotriva acestui text. Spre deosebire de Consiliul de Securitate, nu exista drept de veto in Adunare.

Rezolutia ONU a fost sustinuta de peste 70 de tari din cele 193 care alcatuiesc Adunarea generala. Printre tarile care s-au opus adoptarii acesteia s-au numarat tari precum Rusia, China, Cuba, Iran, Venezuela si Coreea de Nord.

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloween-ul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri