Antena Căutare

Panica: Cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade in Indonezia

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richeter a afectat, sambata, insula Sulawesi din Indonezia, a anuntat institutul american de geofizica USGS. Miscarea telurica a generat panica in randul locuitorilor care au fugit, ingroziti, din case si imobile, desi nu a fost data alerta de tsunami, informeaza AFP.

Seismul s-a produs la 56 de kilometri sud-est de orasul Palu, la ora 17.40 (12.40 ora Romaniei), la o adancime de 20 de kilometri. Locuitorii din cartierele Parigi Moutong si Sigi, situate in apropiere de epicentru, au descris miscari seismice violente care au durat aproximativ 15 secunde si panica locuitorilor care au iesit din case.

Cutremurul a fost resimtit in Palu, capitala provinciei, potrivit unui jurnalist al AFP aflat la fata locului. USGS anuntase initial ca seismul a avut magnitudinea de 6,6, in timp ce Agentia indoneziana de meteorologie, climatologie si geofizica a inregistrat o magnitudine de 6,2.

Indonezia este situata pe Cercul de Foc al Pacificului, unde jonctiunea mai multor placi continentale genereaza o activitate vulcanica si seismica puternica.

Grecia, in alerta: Au fost depistate zeci de cazuri de MALARIE!... Marele sahist Garry Kasparov, retinut de politistii moscoviti in timpul unui protest...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x