Antena Căutare

Parlamentarii republicani americani vor plantarea a 1.000 de miliarde de arbori în Statele Unite, pentru combaterea încălzirii globale

Parlamentarii republicani americani vor plantarea a 1.000 de miliarde de arbori în Statele Unite, până în 2050, pentru combaterea încălzirii globale, planul având rolul să răspundă modificărilor climatice prin absorbirea emisiilor de dioxid de carbon din atmosferă, în loc de reducerea emisiilor.

Proiectul de lege reflectă recunoaşterea în cadrul Partidului Republican a dorinţei alegătorilor de luare a unor măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice, dorind în acelaşi timp să menţină beneficiile economice asuse de dezvoltarea istorică a activităţilor de foraje petroliere în Statele Unite, cel mai mare producător de petrol şi gaze din lume.

Preşedintele american Donald Trump, care a pus în mod constant sub semnul întrebării ştiinţa schimbărilor climatice, şi-a exprimat sprijinul pentru ideea unei campanii masive de replantare, în timpul discursului susţinut luna trecută la Forumul Economic Mondial de la Davos.

”Lucrez la o lege care va face doar acest lucru: plantarea a 1.000 de miliarde de arbori până în 2050, cu obiectivul de izolare a carbonului şi de încurajare a utilizării produselor din lemn”, a declarat congresmanul de Arkansas Bruce Westerman, membru al Comisiei pentru resurse naturale din Camera Reprezentanţilor.

Alte elemente ale planului, care va fi publicat în săptămânile următoare, se vor concentra pe izolarea carbonului de la centralele energetice, reciclarea plasticului şi dezvoltarea energiei curate, inclusiv a gazelor naturale şi a energiei nucleare.

Articolul continuă după reclamă

Democraţii, inclusiv cei care au aspiraţii prezidenţiale în acest an electoral, au propus renunţarea rapidă la carburanţii fosili, pentru a ajuta Statele Unite şi alte ţări să evite un impact grav al schimbărilor climatice.

Ecologiştii afirmă că o concentrare pe plantarea de copaci, ignorând reducerea emisiilor produse de carburanţii fosili, este contraproductivă. Marea majoritate a cercetătorilor consideră că emisiile produse de carburanii fosili sunt principalul factor care determină încălzirea globală.

”Plantarea copacilor este bună, desigur, dar este departe de a fi suficientă, pentru ceea ce este nevoie, şi nu poate înlocui măsurile reale de compensare şi revenirea la natura sălbatică”, a afirmat activista suedeză Greta Thunberg, luna trecută, la Davos.

Măsurile de eliminare a dioxidului de carbon în mod natural, cum ar fi prin plantarea de arbori, au câştigat teren la nivel mondial. În iulie 2019, de exemplu, Etiopia a stabilit un record mondial plantând peste 350 de arbori în 12 ore, în cadrul unei campanii verzi a premierului Aiby Ahmed.

James Mulligan, asociat senior la World Resources Institute, a spus că plantările de copaci ar putea reduce cu 180-360 de milioane de tone de dioxid de carbon pe an până în 2040, dacă vor fi efectuate corect. El a adăugat că finanţarea este esenţială şi că programul are nevoie de ”un sistem de guvernanţă inteligent”.

Sursa : news.ro

Directorul general al UniCredit şi vicepreşedintele Intesa Sanpaolo, investigaţi în legătură cu falimentul Alitalia... Pedeapsa primită de tânăra care s-a urcat beată într-un avion britanic și a încercat să-l deturneze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x