PE da unda verde muncitorilor romani si bulgari in UE

Parlamentul European (PE) a aprobat rezolutia privind libera circulatie a muncitorilor romani si bulgari in Uniunea Europeana, initiata de grupurile socialistilor si popularilor din PE, informeaza AFP.

Rezolutia solicita Comisiei Europene eliminarea masurilor tranzitorii de restrictie a dreptului la munca pentru romani si bulgari, precum si stabilirea unui set clar de indicatori si criterii, in baza carora sa analizeze notificarile pe care le primeste din partea statelor membre, cu privire la prelungirea pentru inca 2 ani a masurilor de restrictie.

In acelasi timp, documentul subliniaza ca aceste masuri tranzitorii reprezinta derogari de la principiul libertatilor fundamentale din Tratatul Constitutional si reprezinta solutii contraproductive pentru piata muncii.

De asemenea, grupurile socialistilor si popularilor din PE cer statelor membre care mentin restrictiile sa explice clar si transparent deciziile.

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri