Antena Căutare

PE incurajeaza adoptiile pentru a asigura dreptul copilului la o familie

Problema copiilor abandonati si institutionalizati in Europa este importanta si trebuie tratata in mod serios, se arata in rezolutia Parlamentului European (PE), adoptata miercuri.

Rezolutia PE solicita statelor membre UE sa participe in mod activ la lupta impotriva traficului de copii in scopul adoptiei.

Conform documentului, prioritate trebuie sa se acorde adoptiei in tara de origine a copilului, ori de cate ori este posibil, interesul acestuia aflandu-se pe primul loc.

O solutie alternativa poate fi gasirea unei familii prin adoptie internationala, in conformitate cu legislatia. Iar plasarea intr-o institutie ar trebui folosita doar ca solutie temporara.

In cazul adoptiilor internationale, statele membre trebuie sa recunoasca implicatiile psihologice, emotionale, fizice si social/ educationale ce pot interveni atunci cand un copil este mutat din locul sau de origine. De asemenea, trebuie oferita asistenta corespunzatoare parintilor adoptivi si copilului adoptat.

In Romania, regimul juridic al adoptiei interzice adoptia internationala.

Seful statului, Traian Basescu, a declarat in aprilie 2010, la Bruxelles, ca legea romana privind adoptiile nu se va schimba, cel putin atat timp cat va fi el presedinte, indiferent de lobby-ul care se face la Bruxelles.

Nicolas Sarkozy, huiduit dupa ce a confundat Alsacia cu Germania... A fost descoperit mormantul lui Caligula!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x